Het BT Event vindt dit jaar voor de dertiende keer op rij plaats. Al vanaf 2006 organiseren vakblad BT, ELBA\REC en SKBN dit evenement voor iedereen die zich bezighoudt met het versterken van de regionale economie door middel van de ontwikkeling van een sterk vestigingsklimaat. Het event kenmerkt zich door unieke locaties, bijzondere sprekers en brengt de dagelijkse werkpraktijk een stap verder. Het BT Event staat stil bij trends rond digitalisering en verduurzaming in de breedste zin en legt uit hoe het ruimtelijk beleid optimaal kan bijdragen aan een beter vestigingsklimaat. Met het BT Event zoekt ELBA\REC naar de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en projecten en bieden wij tools waarmee u een sterkere regionale economie bouwt. Effectief en resultaatgericht via praktische workshops en uitdagende plenaire sprekers.

Doelgroep:
Voor strategen en beleidsmedewerkers die zich bezighouden met het verbeteren van het vestigingsklimaat en regionale economie. Het is het jaarlijkse ruimtelijk-economische evenement voor beslissers bij publieke, private en kennispartijen dat meer dan 300 professionals trekt.

 

ABN AMRO, BT en Stadszaken.nl zijn voor de tweede keer op zoek naar de beste circulaire werklocaties van Nederland. Samen met een deskundige jury zoeken we de beste circulaire werklocaties en regio’s van het land. Lees hier de 48 genomineerden die kans maken om Circulair Friesland en Plug-In-City op te volgen als beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland. Dit zijn de voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving.

Circulair Friesland en Plug-In-City werden vorig jaar bekroond tot beste circulaire regio en werklocatie van Nederland. Het publiek en de jury bepaalden via een stemming de winnaars. Voorafgaand aan de stemming selecteerde de vakjury drie finalisten per categorie. Voor 'Beste Circulaire Regio' waren dat de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Venlo. In de categorie 'Beste Circulaire Werklocatie' maakten ook Park 20|20 en de Blokhuispoort kans op de ABN AMRO Circular Economy Awards.

Circulaire gebiedsontwikkeling leeft
Juryvoorzitter Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen): ‘Circulaire gebiedsontwikkeling leeft, ontstijgt het beeld van een niche volledig, wordt steeds breder gedragen door ondernemend Nederland en gaat om nieuwe verdien- en businessmodellen. De jury gaat tijdens de nadere selectie nadrukkelijk in op het daadwerkelijk ingang zetten van de noodzakelijke cultuurverandering die behoort bij meer circulair denken. Tevens zien we een duidelijk omslag naar meer focus op waardevermeerdering en het verduurzamen bestaande locaties.’

Dit leidde uiteindelijk tot de onderstaande lijst met 23 regio’s en 25 werklocaties die in aanmerking komen voor de ABN AMRO Circular Economy Awards.

 

Genomineerden categorie werklocatie

Genomineerden categorie regio

100 Watt, Amsterdam

Circulair Friesland

BlueCity, Rotterdam

CIRCLES, Oost-Nederland

C-Bèta, Hoofddorp

Cirkelstad Drechtsteden

Clean Tech Playground de Ceuvel, Amsterdam

Clean Tech Delta, Rotterdam

C-Mill, Heerlen

Cleantech Regio, Twello

De Aam en Merm, Elst

De Fruitmotor, Betuwe

De Blokhuispoort, Leeuwarden

Gemeente Almere

De Mars, Zutphen

Gemeente Amsterdam

De Wildeman, Zaltbommel

Gemeente Goeree Overflakkee

Ecomunitypark, Oosterwolde

Gemeente Haarlemmermeer

Goudse Poort, Gouda

Gemeente Ooststellingwerf

Halfweg Spijkenisse, Voorne-Putte

Gemeente Utrecht

Huis van Haarlemmermeer

Gemeente Venlo

Industriepark Kleefse Waard, Arnhem

Groene Hart

InnoFase, Duiven

Impuls Zeeland

Marineterrein, Amsterdam

Metropoolregio Amsterdam

Metaal Kathedraal, Utrecht

Noord-Nederland

Metalot3C, Budel

Provincie Noord-Holland

Oosteind, Papendrecht

Provincie Zuid-Holland

Recycle Boulevard, Leeuwarden

Regio Arnhem-Nijmegen

Schiebroek, Rotterdam

Tuinen van West, Amsterdam

Schiphol Trade Park, Amsterdam

U10, Utrecht

Stepelo, Haaksbergen

Westas, SADC

Werkplaats De Gruyter, s-Hertogenbosch

 

Werkspoorkwartier, Utrecht

 

Vakjury

De vakjury bestaat uit 5 experts op het gebied van circulaire economie, gebiedsontwikkeling en regio-ontwikkeling. De jury bestaat uit:

  • Cees-Jan Pen, Fontys Hogescholen (juryvoorzitter)
  • Christiaan Kuipers, Urgenda
  • Bert Krikke, 4thecity
  • Guus Mulder, TNO
  • Gerard Roemers, Metabolic

Criteria

De vakjury en het publiek zullen de genomineerden beoordelen op basis van vooraf vastgestelde criteria voor de onderwerpen: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid. Lees de volledige lijst met criteria voor regio en werklocatie door op de links te klikken.

ABN AMRO

ABN AMRO heeft zich als hoofdsponsor aan dit jaarlijkse evenement verbonden. ABN AMRO wil de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland versnellen. Zo is de gebouwde omgeving voor een groot deel verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot en het energieverbruik. ‘Bestaande gebouwen lenen zich vaak uitstekend voor circulaire oplossingen. Zo kunnen op de verwachte einddatum van het gebruik voorzieningen worden gedemonteerd en op een andere locatie worden geplaatst of gebruikte materialen ingezet in andere gebouwen. Ook kan waarde teruggewonnen worden door het beter benutten van waardevolle grondstoffen’, vertelt Eric Zwaart, Sector Banker Overheid en Onderwijs ABN AMRO.

‘De Circular Economy Awards maken zichtbaar hoe bedrijven en regio’s hieraan op succesvolle manier invulling geven. Dan kom je uit bij werklocaties en regio’s die gericht kiezen voor circulaire materialen, energiezuinig werken, gezondheid meewegen en ook hun eigen organisatie circulair inrichten. Daar verbinden wij graag onze naam aan.’

Geschiedenis

Al sinds 2005 roept BT jaarlijks het beste bedrijventerrein van Nederland uit. Zo gingen Kennispark Twente, High Tech Campus Eindhoven, Bio Science Park, Industriepark Kleefse Waard en Energiepark Boekelermeer al met deze titel aan de haal. De verkiezing groeide uit tot een begrip in werklocatieland en levert jaarlijks veel publiciteit op. Maar de markt verandert. Gemeenten en regio’s richten zich de laatste jaren meer en meer op economisch duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving, een trend die BT van harte toejuicht met haar vakblad, events en de ABN AMRO Circular Economy Awards.

 

Tickets

ORGANISATIE

SKBN Elba-Rec BT Rijswijk Rijswijk Rijswijk

Copyright © Nationaal BT Event 2019 - Website powered by Diaz IT