Ontmoet de Maker Movement op het BT Event


De Maker Movement is een breuk met een periode waarin veel is gestandaardiseerd. Nieuwe technologieën en platforms stellen individuen in staat weer eigen producten te produceren. Denk hierbij aan 3D-printers, waarmee we zelf producten kunnen maken. Of aan de App Store, die ons in staat stelt applicaties snel te verspreiden.


Een belangrijke trend die een nieuwe bron van creativiteit en innovatie betekent, ook voor grote bedrijven. In 2007 werden er 66 3D-printers verkocht, in 2015 worden dat er naar schatting 200.000. Dankzij de groeiende productie en steeds goedkopere techniek staat er voor 600 euro al een hele behoorlijke 3D-printer in je huiskamer. Wat voor invloed zal dit hebben op onze regionale economie en innovatiekracht?

Op het BT Event spreken drie makers over hun rol in de nieuwe economie.

Better Future Factory

De Delfse ingenieur en ondernemer Jonas Martens doet alles anders. Met zijn Rotterdamse bedrijf Better Future Factory verbindt hij technisch vernuft aan verbeeldingskracht, wat resulteert in nieuwe, duurzame producten zoals PET-flessen uit verpakkingsafval. Als voorzitter van R’damse Nieuwe stoomt Martens een nieuwe generatie Rotterdammers klaar voor de next economy en biedt, samen met de gemeente, een podium aan innovatieve ideeën en verbindt netwerken en generaties. Martens prikkelt u na te denken over uw rol aanbieder van vestigingsklimaat voor de next economy. 

Stroomopwekkend glas

Natuurkundige Grapperhaus bedacht een methode om stroom op te wekken uit zonlicht op ramen en ontving daarvoor 500.000 euro van de Postcode Loterij. Zonder compromis op het vlak van esthetiek en functionaliteit strijdt hij voor een wereld waarin ramen ook een bron van energie worden. Grapperhaus neemt zijn PowerWindow mee naat het event, maar gaat vooral in op de zaken waar hij tegenaan loopt als smart energy-startup en gaat met deelnemers aan de slag om de kansen van decentrale energie-opwekking te ontdekken.

Scaling up innovation, Accelerating to the market

Na het opzetten van de SuGu Club voor het verbinden van de Startups & Grownups maakt Guus Balkema de volgende stap. Met Dutch Growth Factory versnelt Guus met zijn team nieuwe producten en productieprocessen voor de maakindustrie. Tevens heeft hij initiatief genomen om het eco-systeem van koplopers te versterken met het innovatieplatform Dutch Makers Revolution. Guus gaat met u in gesprek over de vragen 'Hoe versnel je groei van maakbedrijven?’ En hoe ontwikkel je gebieden tot innovatie eco-systemen? 


ORGANISATIE

SKBN Elba-Rec BT Rijswijk Rijswijk Rijswijk

Copyright © Nationaal BT Event 2019 - Website powered by Diaz IT