De next economy komt naar Lelystad


De wereld verandert snel en dat heeft een grote impact op het verdienvermogen van onze regio’s. Tijdens het BT Event op 2 november 2017 leert u hoe u een sterke economie bouwt op basis van de next economy. Op Lelystad Airport spreken vooraanstaande ondernemers over hun rol in de next economy en kunt u van medeprofessionals leren hoe overheden en regionale ontwikkelingsmaatschappijen deze veranderingen het beste kunnen faciliteren en stimuleren.


De keuze voor provincie Flevoland, gemeente Lelystad en Lelystad Airport Businesspark als partners is niet zonder reden. De regio werkt hard aan de aantrekkelijkheid van haar vestigingsklimaat door zich te ontwikkelen tot logistiek knooppunt. Flevokust Haven met een nieuw te openen terminal trekt bedrijven aan en biedt de kans om lading duurzamer en goedkoper te vervoeren van en naar de grote havens. Ook de ontwikkeling van Lelystad Airport past in de strategie van de regio om nog beter bereikbaar te zijn en nog meer economische ontwikkeling op gang te brengen.

Programma

Twee personen die zich als geen ander bewust zijn van de uitdagingen die de next economy biedt, zijn de hoofdsprekers van het event Jan Rotmans (hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit) en André van den Berg (CCO Schiphol). Rotmans maakt zich o.a. via Urgenda en Nederland Kantelt al decennia hard voor een duurzamere economie en weet als transitie-expert dat verandering tijd kost, maar dat u de sleutel in handen heeft.

Naast deze hoofdsprekers is er een afwisselend programma met meer dan 25 workshops, onder andere in het kader van de ontwikkeling van Flevokust Haven. Onderwerpen als positionering van een regio, multimodale hubs en de ontwikkelingen rond agro-logistiek en circulaire economie zullen de revue passeren. Bekijk het programma hier.

ABN AMRO Circular Economy Awards

Ook worden in de Catalina Hangaar de ABN AMRO Circular Economy Awards uitgereikt. De meest circulaire werklocaties en regio’s zijn geselecteerd door een deskundige jury met o.a. afgevaardigden van Urgenda, Metabolic, TNO en die onder leiding van lector Ondernemende Regio bij Fontys Hogescholen Cees-Jan Pen. Meer informatie over deze award leest u hier. Kom in contact met de professionals die een duurzame visie combineren met een succesvolle economie.

Organisatie

Het BT Event is een product van media- en communicatiebedrijf Elba-Rec en wordt samen met SKBN georganiseerd met als doel sterkere vestigingsklimaten te ontwikkelen en regionale innovatiekracht te versterken. Tijdens deze twaalfde editie zijn ook provincie Flevoland, gemeente Lelystad en Lelystad Airport Businesspark partners van het event.


ORGANISATIE

SKBN Elba-Rec BT Rijswijk Rijswijk Rijswijk

Copyright © Nationaal BT Event 2019 - Website powered by Diaz IT