Workshops

 

Onderwerp

Toelichting

Spreker

Smart Specialisation als recept voor een sterke regio-economie.

Te veel regio's maken opportunistische keuzes bij het oprichten van een cluster, campus of hub. Boschma deed jarenlang onderzoek naar het geheim van economische regio-ontwikkeling en ontdekte Smart Specialisation als sleutel tot succes.

Ron Boschma, Professor in Regional Economics bij de Universiteit Utrecht.

Clusterversterking

Invulling volgt.

René Buck, CEO Buck Consultants International

Waarom kiest Zara voor Flevoland?

Welke afwegingen maakt Inditex (Zara) in de zoektocht naar een nieuwe logistiek megadistributiecentrum. Hendriks leidde de internationale zoektocht van het megaconcern en kwam uit bij Lelystad Airport. 

Philippe Hendriks, Associate Director Industrial & Logistics bij CBRE.

TED-X Maker Movement

De Delfse ingenieur en ondernemer Jonas Martens doet alles anders. Met zijn Rotterdamse bedrijf Better Future Factory verbindt hij technisch vernuft aan verbeeldingskracht, wat resulteert in nieuwe, duurzame producten zoals PET-flessen uit verpakkingsafval. Als voorzitter van R’damse Nieuwe stoomt Martens een nieuwe generatie Rotterdammers klaar voor de next economy en biedt, samen met de gemeente, een podium aan innovatieve ideeën en verbindt netwerken en generaties. Marten prikkelt u na te denken over uw rol aanbieder van vestigingsklimaat voor de next economy. 

Jonas Martens, Better Future Factory

TED-X Maker Movement

Natuurkundige Grapperhaus bedacht een methode om stroom op te wekken uit zonlicht op ramen. Zonder compromis op het vlak van esthetiek en functionaliteit strijdt hij voor een wereld waarin ramen ook een bron van energie worden. Grapperhaus vertelt waar hij tegenaan loopt als smart energy-startup en verdeelt de aanwezigen in groepen en problemen.

Ferdinand Grapperhaus, CEO Physee

 

Rondleiding Lelystad Airport

Lelystad Airport kwam de laatste jaren meermaals in het nieuws. De kansen voor Schiphol, de komst van megadistributiecentrum Inditex en gesteggel over mogelijke aanvliegroutes. Ga mee met deze bustour en ontdek wat de plannen zijn voor Lelystad Airport.

Erik Lagerweij, projectdirecteur Lelystad Airport


ORGANISATIE

SKBN Elba-Rec BT Lelystad Airport Businesspark lelystad flevoland rom

Copyright © Nationaal BT Event 2017 - Website powered by Diaz IT